E-boeken

Vanaf nu kan je in de Bib van Wachtebeke gratis e-boeken lenen via het platform cloudLibrary. Om e-boeken uit te lenen moet je lid zijn van onze bibliotheek én over een Mijn Bibliotheek-profiel beschikken. 

Leen vanaf nu gratis e-boeken bij de bib via het platform cloudLibrary. Je kan telkens 2 e-boeken tegelijk lenen en die 6 weken lang lezen op je eigen toestel. Loopt de uitleentermijn af, dan verdwijnen de e-boeken vanzelf van je toestel. Geen boetes mogelijk dus! Je kan telkens ook 2 e-boeken reserveren die je graag nog wil lezen. De e-boeken zijn beschikbaar op tablet, smartphone, computer en kunnen ook overgezet worden naar de meeste e-readers. 

Als lid van de Bib heb je toegang tot ruim 4.000 Nederlands- en Engelstalige e-boeken. We stelden een selectie samen van vlot leesbare fictie en non-fictie voor volwassenen, en een beperkt aanbod voor kinderen en jongeren. Je vindt er altijd een goed boek!

Een boek lenen ging nog nooit zo gemakkelijk!

Zo werkt het:

1) Download de app "cloudLibrary" via de Apple App Store of Google Play op je smartphone of tablet. Kies in het keuzemenu voor België – E-boeken Vlaanderen en Brussel – de Bib.

OF

Ga rechtstreeks naar het aanbod e-boeken van de Vlaamse en Brusselse bibliotheken via deze link

2) Meld je aan met je Mijn Bibliotheek-profiel (registreren), maak je keuze uit het aanbod en begin meteen te lezen.

3) Wil je e-boeken op je e-reader plaatsen? Maak dan gebruik van onze handleidingen om boeken te downloaden via Adobe Digital Editions op Windows of Mac.

Veel leesplezier!

Aanbod

Hoe ziet de collectie eruit?

Als lid van de bib heb je toegang tot ruim 4000 Nederlands- en Engelstalige e-boeken, van vlot leesbare fictie  tot non-fictie voor volwassenen. We stelden een selectie samen van vlot leesbare fictie en non-fictie voor volwassenen. Voornamelijk Nederlandstalige titels, maar ook Engelstalige. Je vindt er altijd een goed boek.

Gebruik

Hoe maak ik gebruik van deze dienst?

Om gebruik te maken van de e-boekendienst moet je lid zijn van de bib én een Mijn Bibliotheek account hebben. Nog geen Mijn Bibliotheek profiel? Ontdek snel hoe je dit aanmaakt! Inloggen in de app - cloudLibrary - gebeurt vervolgens via jouw Mijn Bibliotheek gegevens. 

Gebruik

Op welke toestellen kan ik de e-boeken lezen?

De e-boeken zullen beschikbaar zijn op tablet, smartphone, computer en de meest courante e-readers zoals Kobo, Tolino en Vivlio. De app van cloudLibrary kan zowel op Android als op iOS gedownload worden. Lezen via de computer? Dat kan via deze link!

Gebruik

Hoeveel e-boeken kan ik uitlenen?

Je kan in totaal 2 e-boeken tegelijk uitlenen en daarnaast nog 2 e-boeken reserveren. Na 6 weken verdwijnt het boek automatisch van het toestel, tenzij je het vroeger inlevert. Verlengen is niet mogelijk, telaatgeld wordt niet aangerekend.

Gebruik

Hoe zit het met lenen, verlengen, reserveren en boetes?

Je kan per Mijn Bibliotheek-profiel telkens 2 e-boeken lenen en 2 e-boeken tegelijk reserveren. Het aantal lidmaatschappen in dat profiel speelt geen rol.

Een reservatie blijft 3 dagen beschikbaar. Als een gereserveerd e-boek vrij is en je hebt nog geen 2 titels uitgeleend, wordt het e-boek automatisch aan jou uitgeleend. Heb je al 2 boeken uitgeleend en wil je graag een andere titel lenen? Dan dien je eerst één titel terug in via ‘Mijn boeken’ in de app of de desktopversie.

Het is niet mogelijk om e-boeken te verlengen wegens de langere uitleentermijn van 6 weken. Wil je een boek toch langer houden? Dan leen je het opnieuw uit als de uitleentermijn verstreken is. Let wel: dit is enkel mogelijk indien het boek niet gereserveerd is door een andere lener. Zolang een e-boek niet gereserveerd werd door iemand anders, kan je het onbeperkt opnieuw uitlenen.

Aangezien je niet te laat kan inleveren, moet je nooit een boete betalen. Na 6 weken verdwijnt het boek automatisch uit je bibliotheek.

Handleiding

Hoe lees ik e-boeken op mijn computer of laptop?

Handleiding

Hoe lees ik e-boeken op mijn iPhone of iPad (Apple)?

Handleiding

Hoe lees ik e-boeken op mijn smartphone of tablet (Android)?

Handleiding

Hoe lees ik e-boeken op mijn e-reader via Mac (Apple)?

Handleiding

Hoe lees ik e-boeken op mijn e-reader via computer (Windows)?

Heb je vragen over e-boeken?

Neem dan contact op met de bib, we helpen je graag verder.