Bezoek aan de bibliotheek

De bibliotheek van Wachtebeke blijft open voor het publiek. Leners kunnen nog steeds zelf materialen komen uitkiezen. Door de coronamaatregelen blijven wel een aantal beperkingen en veiligheidsvoorschriften gelden.

Door de coronamaatregelen gelden er strengere beperkingen en veiligheidsvoorschriften. Daarom vragen we je dit aandachtig te lezen.

WANNEER:

De bibliotheek is open op volgende dagen:

• Woensdag:         13u30 - 16u30
  • Donderdag:        10u00 - 12u00
  • Donderdag:        15u30 - 19u30
  • Vrijdag:               17u30 - 19u30
  • Zaterdag:            9u30 - 12u00

Om alles vlot en veilig te laten verlopen, vragen we je volgende aanwijzingen op te volgen:

BEZOEK AAN DE BIB

• Er mogen maximum 5 bezoekers gelijktijdig in de bib aanwezig zijn. Daarom vragen we een winkelmandje te gebruiken tijdens het bezoek. Staat er geen winkelmandje klaar, dan vragen we je te wachten aan de ingang tot er weer één beschikbaar is.
  • Elke lener ouder dan 12 jaar is verplicht een mondmasker te dragen tijdens het bezoek aan de bibliotheek. Wie geen mondmasker draagt, wordt niet toegelaten in de bib.
  • Houd 1,5 meter afstand, zowel in als buiten de bibliotheek. Respecteer de gewoonlijke preventieregels: handen wassen voor het bezoek, geen handen schudden, nies in je elleboog,...
  • Blijf thuis als je één van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, verhoogde temperatuur.
  • Blijf thuis als iemand in jouw huis of gezin koorts heeft en/of benauwdheidsklachten.
  • Bereid je bezoek aan de bib voor: zoek de titels die je wenst vooraf op via onze online catalogus. Neem geen boeken uit het rek, behalve als je het boek daadwerkelijk gaat lenen.
  • Ontsmet je handen bij het betreden van de bib.
  • Blijf niet langer dan 30 minuten in de bibliotheek. Gebruik je bezoektijd efficiënt.
  • Kom liefst alleen naar de bibliotheekLukt dat niet, breng dan maximum 1 persoon die tot je gezin behoort mee.
  • De leeszaal is gesloten.
  • De publiekscomputers zijn buiten gebruik gesteld. Printen en kopiëren kunnen ook niet.
  • De toiletten zijn gesloten voor het publiek.

INLEVEREN

• Wil je enkel inleveren? Breng dan je materialen binnen via de inleverbus.
  • Leen je ook materialen uit? Breng de geleende werken tijdens de openingsuren binnen bij een bibliotheekmedewerker aan de balie, niet aan de zelfscanbalie.
  • Ingenomen werken worden 72 uur in quarantaine geplaatst en kunnen gedurende deze periode niet uitgeleend maar wel gereserveerd worden via Mijn Bibliotheek.

UITLENEN

• Uitlenen kan enkel aan de zelfscanbalie, niet aan de gewone balie. Heb je geen lenerspasje of identiteitskaart mee, kan je geen materialen uitlenen.

BETALEN

• Openstaande bedragen kan je enkel met bancontact betalen aan de zelfscanbalie. Dit kan ook contactloos. We ontvangen liefst geen cash geld.

RESERVATIES

• Gereserveerde werken haal je op aan de bemande balie.
  • Uitgeleende werken, materialen in quarantaine en werken die aanwezig zijn in de bibliotheek kunnen gereserveerd worden via Mijn Bibliotheek.
  • Wanneer het gereserveerde werk ingenomen wordt, ontvang je een bericht per e-mail of per post.

VRAGEN?

Heb je nog vragen? Contacteer ons gerust op het nummer 09 345 73 63 of via bibliotheek@wachtebeke.be. Het bibliotheekteam helpt je met plezier verder.